Voorstelling


TJERK RIDDER
foto: Siem Akkerman

Bonne Route!
Op zaterdag 10 november speelt Tjerk Ridder de voorstelling Bonne Route! op de Sint Maartendag in Leeuwarden.

Plaats: Bonifatiuskerk, Bonifatiusplein 21 in Leeuwarden.
Aanvang: 14:00 uur. Vrij toegang.

Deze zomer heeft Tjerk Ridder samen met pianist Jochem Braat en met regieadviezen van Leoni Jansen een theaterprogramma gemaakt naar aanleiding van zijn voettocht – met ezeltje Lodewijk – van Parijs naar Groningen. De voorstelling is een combinatie van vertellingen, filmfragmenten en songs geïnspireerd door de reis. Ook speelt de inbreng van het publiek tijdens het programma een belangrijke rol. Van 23 t/m 27 augustus speelde Tjerk met veel succes op theaterfestival Noorderzon in Groningen en sindsdien is Bonne Route! ook in verschillende Friese theaters te zien geweest.
Op 10 november komt Bonne Route! naar de prachtige Bonifatiuskerk in Leeuwarden.
Entree is vrij. Bij het verlaten van de voorstelling een inzameling gehouden voor de jongerenprojecten Kinderen en Armoede (KAR) en New@Home (maatjesproject voor jonge nieuwkomers) en het maatjesproject statushouders. Allemaal projecten in de geest van Sint Maarten.

Laat je door Tjerk Ridder en zijn ezeltje Lodewijk mee op reis nemen en inspireren!

De reis
Afgelopen zomer was de Utrechtse theatermaker Tjerk Ridder samen met zijn ezeltje Lodewijk te gast in Friesland als programmaonderdeel van de Europese culturele hoofdstad, Leeuwarden 2018.
Tijdens Tjerk zijn nieuwste theater en – reisproject ‘Bonne Route!’ liep hij samen met zijn ezeltje Lodewijk 1200 kilometer over het Martinus-pad, een nieuwe Europese culturele route, van Parijs naar Groningen. Een historische route langs plekken van oorlog en vrede en rond het Sint-Maarten-thema delen. Wat betekent delen vandaag de dag in onze samenleving als je denkt aan het delen van tijd, bezit, liefde en verhalen?
Ze zochten de verbinding tussen het Friese ‘Iepen Mienskip’ en het thema delen en hebben onderweg daarmee veel geëxperimenteerd en meegemaakt. Op 23 augustus arriveerden ze in Groningen en hebben ze de voetreis over het Martinus-pad van Eiffeltoren naar Martinitoren volbracht.
Op zaterdag 10 november om 14:00 uur speelt Tjerk Ridder de voorstelling Bonne Route in de Bonifatiuskerk in Leeuwarden (vrij entree).

De Sint Maartendag
Met de voorstelling Bonne Route! wordt op deze dag de Sint Maartendag afgesloten. De Sint Maartendag vindt ook plaats in de Bonifatiuskerk en staat geheel in het teken van de zorg voor hen die extra kwetsbaar zijn en voor alles wat kwetsbaar is.
Aanvang: 10:00 uur.

Informatie via www.sintmaartendag.nl I.v.m. de (gratis) lunch wel aanmelden s.v.p. Dat kan via deze site of via 058-2130046.
Informatie over Bonne Route: zie www.tjerkridder.com

 

Tjerk Ridder: In het licht van Martinus