Aanmelden

Aanmelding Sint Maartenconferentie

Op deze pagina kunt u zich aanmelden. U dient een keuze te maken voor een workshop. U kunt aangeven waar uw eerste, tweede en derde voorkeur ligt. Op basis van de hoeveelheid aanmeldingen zal de organisatie de deelnemers indelen, waardoor de kans bestaat dat u terechtkomt bij de workshop van uw tweede of derde keuze.

De mogelijkheid is aanwezig om een keuze te maken om alleen het ochtend- dan wel middagprogramma te volgen. Wij adviseren echter om het complete programma mee te maken, want het programma is met zorg samengesteld. De sprekers, workshopleiders, standhouders, acteurs en zangers zijn gemotiveerd, om er samen met u een inspirerende dag van te maken!

Aanmelden

 
Ja, ik kom naar de 5e Sint Maartenconferentie en geef de volgende voorkeur aan: (u kunt uw keuze maken door rechts in de keuzeregel de pijltjes aan te klikken, dan verschijnen alle opties in beeld)
     
Programma :
     
1e voorkeur :
2e voorkeur :
3e voorkeur :
     
     
Naam :
Adres :
Huisnummer :
Postcode :
Plaats :
E-mailadres :
Parochie :
Provincie :
Dieet wensen voor de lunch :
     
   

 

INHOUD VAN DE WORKSHOPS

1. Vluchtelingenwerk Noord Nederland: : Activiteiten voor vluchtelingen in eigen omgeving
Tijdens deze workshop krijgt u praktische informatie over onze organisatie en bij wie u lokaal terecht kunt. Verder denken we samen na over activiteiten voor vluchtelingen in de eigen omgeving. Heeft u zelf een mooi voorbeeld uit de praktijk dan horen we dat uiteraard graag. Ook is er de mogelijkheid om met vluchtelingen in gesprek te gaan, dit kan gewoon gaan over alledaagse dingen om elkaar beter te leren kennen.

2. Geloven in Samenleving: Hoe komen we in contact met migranten?
Tijdens deze workshop is er aandacht voor de religie en de cultuur van migranten. Nederlanders hebben meer een ik-cultuur terwijl migranten meer een wij-cultuur gewend zijn. Dat is een (groot) verschil en hoe gaan we daar mee om?

3. Geloven in Samenleving: De vooroordelenkoffer
Een interactieve workshop waar vooroordelen ten aanzien van vluchtelingen worden ontmaskerd en besproken.

4. Kleurrijk Fryslân: Kleurrijk Vieren
Een kennismaking met de bijeenkomsten ‘Kleurrijk Vieren’. Deelnemers aan deze workshop (inleiding, filmpje en interactie) gaan ervaren, dat je samen met verschillende religies en levensbeschouwingen Kleurrijk kunt Vieren, dat je samen kunt geloven in een wereld die van iedereen is en dat je samen kunt bouwen aan die ene wereld, op basis van de fundamenten van afzonderlijke religies en levensbeschouwingen, waarin gastvrijheid een grote rol speelt.

5. Stichting INLIA Ik was een vreemdeling, en jullie namen mij op….(Matth 25:35)
Uitgeprocedeerde asielzoekers, dakloze vreemdelingen… Wat kunnen / mogen kerken doen? Een verkenning van de (on)mogelijkheden om ‘de vreemdeling in onze poorten’ bij te staan en hoe u (als kerk) van betekenis kunt zijn.

6. Solidairs Friesland, Groningen en Drenthe: Wat is een maatje en hoe kan een maatje van betekenis zijn?
Wat kun je als maatje betekenen voor een nieuwkomer? Wat is de meerwaarde van het maatje zijn en wat komt daar allemaal bij kijken? Het blijkt namelijk dat maatjes een positieve invloed hebben op het welbevinden van de nieuwkomers. Ontdenk wat u hierin zou kunnen betekenen.

7. Noorderpoort Inburgeren is meer dan het leren van de Taal
Hoe ziet een inburgeringstraject eruit, want inburgeren is veel meer dan alleen het leren van de Nederlandse taal. Cursisten vertellen wat ze allemaal (moeten) doen om de taal onder de knie te krijgen en wat ze daarnaast hopen te bereiken. Tijdens de workshop vertellen vrijwilligers hoe zij binnen en buiten de klas de inburgeraars ondersteunen.

8. New Dutch Connections: Empowerment jonge alleenstaande asielzoekers

9: Stichting Groningen Verwelkomt: Hoe kan ik als individu en als kerk van betekenis zijn voor vluchtelingen?
Groningen Verwelkomt bouwt aan communities waar Groningers en vluchtelingen zich welkom voelen en zich thuis weten. Welke levensovertuiging je ook hebt, iedereen is welkom. Veelkleurigheid is onze kracht. Deze stichting is nu al erg blij met onder andere kerken die een maatschappelijke rol vervullen en nodigen andere kerken hiertoe uit.

10: Best Practices: Inspirerende praktijkvoorbeelden
Van o.a. de Goede Herderparochie, locatie Petrus en Pauluskerk

 

LOCATIE

De conferentie vindt plaats in een schoolgebouw van het Noorderpoort. De locatie bevindt zich aan de Pop Dijkemaweg 88 te Groningen en is zowel per auto als met openbaar vervoer goed bereikbaar.

De conferentie vindt plaats in gebouw A. Rondom het gebouw is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Met de auto
Voor de bezoekers die met de auto reizen, kunnen het onderstaande kaartje raadplegen.

Voeg GOOGLE MAPS toe aan Uw Website

 

Met het openbaar vervoer
Voor bezoekers die het openbaar vervoer gebruiken worden vanaf het centraal station in Groningen per bus in 10 minuten naar de juiste locatie gebracht. Vanaf Bushalte Pop Dijkemaweg is het nog slechts 3 minuten lopen. Om de paar minuten vertrekt een volgende bus. U kunt gebruik maken van de onderstaande busverbindingen:
• Lijn 3 (via Groningen Beijum)
• Lijn 4 (Leeuwenborg)
• Lijn 61 (Uithuizen)

Looproute - Met openbaar vervoer